Blog - siječanj 2007
četvrtak, siječanj 25, 2007
Postovani citaoci.

Izvolite, procitajte drugi dio strucnog seciranja nase trenutne piramidalne idiotije.

Kao i uvijek, Vuk Bacanovic se potrudio da nam do u tancine docara o cemu se radi i kako funkcionira ova kolosalna prevara.

Da li ce dospjeti u sve mozgove, to ne znam. Ustvari, iskreno receno, a znam da ce se dusmani radovati, nece dospjeti do mnogo bosanskih glava. Jer, Bosanci se rado budalesaju. Takvi smo mi od rodjenja.

Budale vjeruju u piramide, a jos veca budala, poput mene, primjerice radi, pokusava da opovrgne nesto u sta Bosnjo jednostavno inercijom svoje nastrane prirode zeli da vjeruje.

Kako duhovno nastrane ljude nauciti pameti, kada oni u ime piramide cak i svoju sevdalinku srozaju do temelja nizeg od turbo-folkovog?

Kako objasniti ljudima da se treba postovati nauka kada su kadri bez problema da fizicki napadaju ljude?

Problem ljudi poput mene ne lezi u tome sto su mi Bosanci bliski, nego sto mi je Bosna bliska. Da mogu, odrekao bi ih se, a zemlju zadrzao. Onako, praznu. Jer i prazna je vrijednija od svega na svijetu, a sa ovakvim Bosancima u njoj ni pakao ti ne treba.
piramida @ 20:02 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, siječanj 18, 2007
Dok druge zemlje izdvajaju stotine tisuca EUR za odrzavanje i njegu sopstvene bastine i kulture, u nasoj zemlji se mora pisati o dusevnom karcinomu nekulture, divljanja bagerima po historijskim mjestima, fizickim napadima na ucene ljude, medijskim lincovima i politickoj podrsci od strane najviseg drzavnog vrha u korist piramidalne ublehe Semira Osmanagica.


                            Piramidomanija u BiH
piramida @ 21:28 |Komentiraj | Komentari: 0
I, piramidiJoti? Tehnika ne reagira na pozitivne vibracije, ha?

Kakvi, bolan, hakeri, kakvi bakraci?

To su bili, bre, bosanskohercegovacki naucnici, koji su od muke provalili u racunarski centar i mistrijama, krampovima i lopatama porazbijali sveijedan server.

Sad ce opet oni uvlakaci sa visoko.co.ba pisati debilne clanke pod naslovima "Gospodjo Zilko, ne dirajte nam kompjutere!"

Bas se pitam, koliko piramidiJota je pomislilo na akronim APWR kada su procitali tuznu vijest sa crvenim slovima?
piramida @ 21:17 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, siječanj 17, 2007
Gdje nam ostade debilna www-prezentacija jos debilnije FNP-e na celu sa multilateralno-debilnim Osmanagicem?
piramida @ 20:20 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, siječanj 16, 2007
Od sada nemate pravo da trabunjate kako vam prekodrinski Srbi zagadise kulturu putem turbo-folka i silikonsko-sumadijskih pjevaljki. 

To vi, dragi Bosanci, mozete sami ponajbolje.....sramotiti sebe pred svijetom i sopstvenom djecom. 

Aferim, idiJoti jedni.... 

Ako postoji definicija baliluka, onda je ova nadrkana kvazi-sevdalinka idealna kompozicija za tu temu. 

Piramidalna kvazi-sevdalinka
piramida @ 20:31 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, siječanj 15, 2007
Citiram:

Usvojena je i odluka o pokretanju inicijative o osnivanju Muzeja Fondacije.

I sta kazati na ovo?

I, da li da pitam, da li ce ova ubleha biti finansirana iz onih tisuca i tisuca KM, koje Semke "velikodusno poklanja" nasim naucnicima?


I, da opet navedem cinjenicu da Zemaljski Muzej nema grijanja, da mu se stropovi ruse, da eksponati propadaju usljed zubate hladnoce?

Da zbilja sve ovo i jos milion drugih stvari nanovo ispisem?

Ne, molim, koristite "search"-funkciju ovog bloga.


....a ja cu u medjuvremenu da hodam po komsiluku i izvinjavam se, sto sam zbog GROHOTNOG SMIJEHA pokvario mnogima vecer u mahali.

Buhahahahahahahahahahahahahah!

piramida @ 20:50 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Postovani citaoci.

Pozivam Vas da posjetite novi blog "Misljen" istoimene emisije radija 202, koja se emitira svake srijede u 21:00 casova.

Misljen Blog
piramida @ 12:47 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, siječanj 11, 2007
Nije mi poznato da li ste jucer primijetili sljedecu Meriminu recenicu u onom njenom pljuvatorskom pisanju na adresu gdina. Rose-a sa casopisa Archaeology:

I am a student here at UCLA as a history and political science major, and I have absolutely no connection to Mr. Osmanagic , nor his organization.

Nuto, dama nema nikakve veze ni sa Semketom, a ni sa debilnom FNP!!!

A do prije koji dan se prostacki blamirala pri onom nazovi-interviewom sa prof. Imamovicem, koji je objavljen na stranicama FNP-e.

Kako je to moguce da jednom ne zna ni Semketa ni FNP, a kasnije bas za njih vodi interviewe?
piramida @ 20:45 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Debilna FNP je objavila na svojim stranicama informaciju, da je stampana Semketova ublehasko-tragikomicna knjiga o nepostojecoj piramidi na brajevom pismu.

Sada samo cekamo stampanje verzije za Bosance, koji ne vibriraju.

A svakako i specijalno izdanje za clanove APWR, koje se sastoji od:

1) minijaturne, fully-automatic giljotine za sjeku pristiju (pri svakom pokliku da nema piramide)
2) ugradjene color-web-kamere, kako bi bili blizi "masteru of ceremony", Semketu
3) pojacanih korica titanijumom (da ni ne pomislimo je slomiti, ili ne daj Boze, spaliti)
4) specijalnog papira, utopljenog u solnu kiselinu
5) ...... i na svakoj stranici po jedna specijalna slicica vrhovnog gurua na radnom zadatku :Kako ono rece R: k'o pokisla kokos. ;););)
piramida @ 20:28 |Komentiraj | Komentari: 0
Nesto plaho opada Semketova masta u servisiranju servilnih medija svjezim informacijama o "radovima" na toboznjim piramidama.

Ako me sjecanje ne vara, prije jos koju nedjelju je sve zvucalo bombasticno, sjajno, krasno, naprosto: bilo je kao u raju....naravno, za Semketa.

Putovalo se po Malezijama i ostalim "bratskim" zemljama (jer, bre, piramide su muslimanske). Govorilo se pred katedrama muslimanskih univerziteta, posjecivali se matori malezijski politicki penzioneri, dijelile knjige, posjecivali bosanski studenti....a bome krkala se i torta u sred ambasade BiH u Velikoj Britaniji, posjecivali nevidljivi britanski politicari, transformirali studenti u profesore itd. itd.

Ma, nema sta, covjek radi svoj posao kao programiran. Genijalac. Prava steta sto nema pojma o arheologiji, pa ovako upraznjava suvisnu energiju putovanjima i kradjom bosanskohercegovackog novca.

Doduse, mora mu se priznati da se svaki put potrudi da izmisli nesto novo kao izgovor za sljedecu turu tih "pisljivih" par stotina tisuca KM.

Nego, sta sam ja ono kazao u vezi religijske pripadnosti piramide?

Da je muslimanska?

Paaaaaa.....doduse, posto ih je sada do-krstio i kardinal Puljic, za ocekivati je da Semke osvane u Vatikanu na rukoljub kod Pape Benedikta XVI.

A tek kad fasisticki patuljak Pavle zamahne svojim tamjanom na vrhu piramide. Ne samo da ce biti rukoljuba, nego i direktnog masovnog pokrstavanja ne-pravoslavaca.

Sto bobansko-karadzicevske horde nisu uspjele, uspjet ce Osmanagic: i genetski, i historijski, i geografski, pa na koncu i vjerski da podijeli ovaj ionako dobro podijeljen narod.

Sada ce neki od nas da vibriraju kao da su ih metnuli u miskser, dok ce drugi biti "miksovani" u novom koktelu klero-nacional-kulturo-fasizma!!!

I zato me zbilja cudi, sto sada nas vrli promotor piramidalnog fasizma, koji je jucer bio aminovan i od samog vrha ove truhle drzave, poziva novinare da gledaju frisko pociscene jame, jarke i brloge?
piramida @ 20:12 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, siječanj 10, 2007
Dragi citaoci.

Sigurno ste do sada bili u prilici da procitate nevjerovani interview Osmanagiceve sljedbenice, Merime Bojic, sa prof. Enverom Imamovicem. Kazem "nevjerovatan" zato sto do sada nigdje nisam nasao toliki izljev sektasenja, neprovjerenog razmisljanja i krajnjih lazi.

Ovako nesto ni Semir nije u stanju da izvali iz sebe bez dobre pripreme.

A da prof. Imamovic nije bio prva osoba, koja je osjetila "lijepo i srdacno ponasanje" Osmanagiceve verbalne tjelohraniteljice, dokazuje i citat iz jednog njenog pisanja na adresu gdina. Rosea, inace urednika cijenjenog casopisa Archaeology.

And yes Mr. Rose, I agree with your comment. Bosnia does deserve better, but certainly not you, nor your ill motives and uneducated mind.

Kaze se da su ukusi razliciti i da nijedan covjek nije slican drugome. I neka je tako. Ali, misljenja sam da nam je kultura i osnova ponasanja ista. Ili bi barem trebala da bude ista.

Dakle, bez nasilnog upadanja u radio emisije, ili u dzepove poreznih obveznika, kao  i bez vrijedjanja ljudi, koji imaju umijece u svojoj profesiji.

Ko je kriv Osmanagicu i sljedbenicima mu, sto se nisu adekvatno skolovali?

Htjeti biti vozovodja nije isto i kao umjeti upravljati visetonskom dizelkom.

A Semke upravlja svim medijima Bosne i velikom kolicinom bosanskih umova (a i dusa).
piramida @ 21:01 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Kako smo lijepo izgleda ova kombinacija! I leksicki, a titami i fotograficki.

Ukratko o estradnom umjetniku:

Clan predsjednistva truhle BiH, inace jedan od najvecih unistavaca radnih mjesta (tj. Zeljezara Zenica) i kradljivac vise miliona dolara (pocevsi od pakistanske donacije od 20 Mio. $, koju je ukrao preko svoje sestre, tada ambasadorice BiH u Pakistanu, pa do zadnje pljacke Tuzlanske Banke).

A ovaj drugi je i vise nego poznat ... kad ce nova provala, Semke dragi, Faraone Nulti od Visokog.Varam li se ja to ili Hare izgleda kao da je zadnju noc posteno dernecio?
piramida @ 20:27 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
I tako dozivjesmo da nepostojeca piramida biva prvo sunecena, a kasnije cak i krstena po katolickom obredu. Jos nam samo fali fasistoidni patrijarh Pavle, pa da je jos jednom krstimo i imat cemo idealni buckuris. Onako, po bosanski. Ne daj Boze, da sta pametno izmislimo ili cak izgovorimo. Daj ti turbo folka, somuna i graha.

Okrece se kolo srece, podje napred pa se vrati....a kad bude piramideeeeeee, ti ces, APWR, tugovatiiiiiii ... pjeva Semke, p'jan od srece, sto ga i kardinal hoce...

Piramidalni Kardinal
Piramidalni Reis 

Jos nam samo fali onaj pravoslavni fasista, patrijarh Pavle, pa su sve koke na broju.

piramida @ 20:09 |Komentiraj | Komentari: 0
I napokon priznade Semir, onako indirektno, ko mu je najveci zulj .

APWR, ko drugi.

Posto Osmanagic jednostavno nije bio u stanju da objasni, kako je mogao tako bestidno da laze po Britaniji da toboze ima podrsku jednog parlamentarca i da je jedan obicni student "predstavnik Oxforda", on sada prelazi na taktiku "bijega unaprijed".

Umjesto da lijepo prizna da je lagao k'o poliven, on radije kompromitira profesionalne novinare i ljude, koji zasigurno imaju mnogo vise znanja u oblasti arheologije no cijeli Semketov "naucni tim". Ali, nije pitanje u kolicini znanja, nego uvijek u vjestini trpanja milion rijeci u jednu recenicu. I tako postaje po deset hiljada puta ponovljena, ofirna laz jedna sasvim obicna istina. Naravno, samo budali je kompletno Semketovo izvaljivanje istina, ali ... budimo iskreni: koliko nas je do sada isprovaljivao, uopce me ne bi zacudilo da mu i sada "naknadno" povjeruju da je uistinu sreo tog nepostojeceg parlamentarca i da je onaj student u stvari profesor i predstavnik Oxforda.

Pa kad moze brdo biti piramida, sto da nevidljivi politicar ne poprimi ljudski oblik i student se brzinom svjetlosti ne pretvori u dekana jednog od najutjecajnijih univerziteta na svijetu?

A posto mu je ponestalo valjanih argumenata, jer i najvece piramidiJotske budale potrebuju nove karafeke, sada Semke poseze za zadnjom vrpcom, koja ga dijeli od gusenja u zivom pijesku. On, naime, pokusava diskreditirati novinara John-a Bohannon-a, koji ga je u nekoliko clanaka bukvalno odrao do temelja,  time sto navodi, da mu je ovaj rekao da su njegovi izvori blogovi (tacnije, posto Semke to nije kazao: APWR blogovi). Pa ljudi moji, nasa cetiri mala bloga su i bila (a nazalost i ostala) jedini kakav-takav medij borbe protiv ove gigantomanske ublehe, koja sve vise poprima lik fasisticke podjele na "odabrane potomke Prailira" i "ostale uljeze".

Uz to je i argumentacija piramidiJota vrlo interesantna. Na doticnom tekstu stoji da je gdin. Bohannon navodno "priznao" Semiru Osmanagicu da su mu blogovi glavni izvor informacija. De bolan, Semire, koji si ti to faktor, pa da se tebi mora ista priznati? Upleo si se u sopstvene lazi, plivas po zivom pijesku i sada ovdje glumis nekoga, koji si uzima za pravo da titulira druge "mladjahnim", a sam nisi imao nikavih problema da predstavljas jednu 25-godisnjakinju (Nancy Gallou...sjecate li se je jos?) kao "eksperta sa 15 godina iskustva u oblasti arheologije"! A da ne pricamo o tvojim raznim Barakatima, Alyjima, Andrettijima, El-Hadidiykama i ostalim pseudo-ekspertima.

I bas ta cinjenica da strani novinari imaju samo jos ova cetiri bloga, plus internacionalno izdanje, kao izvor svjezih i neiskrivljenih informacija govori vrlo jasno o stanju u Bosni. Ono je, prosto receno, jadno i bijedno. Da cetvoro ljudi, od kojih troje nemaju blage veze s arheologijom, budu jedini izvor informacija inozemnim casopisima.

Je li ta cinjenica ide inozemnom novinaru na sramotu ili nasoj zemlji, pa i nama samima?

Je li ta cinjenica dovoljna da se shvati da su kompletni mediji Bosne, pocevsi od diktatorske FENE, apsolutno "presaltani" na Semketovu stranu i staljinisticko-aparatski serviraju jednu te istu informaciju u suplje bosanske glave?

Ili ce nam opet, kao i uvijek, biti radije da pricamo o tome kako neki strani novinar eto posjecuje nase blogove (najvjerovatnije strano izdanje APWR-a) i prikuplja informacije o Semirovoj ublehi?

A onda, onako usput, ce se kroz pricu i kafansko brbljanje zaboraviti cinjenica da se u stvari radilo o ofirnim lazima Semira Osmanagica da je sreo nekog britanskog parlamentarca i da ima podrsku Univerziteta Oxford. Ali, to blentave, piramidiJotske glave ne interesira....ne ma se o cemu tracati, a ni ogovarati.

Semir i FNP idu sve vise putem ogovaranja, javnih prozivki i medijskog lincovanja....a argumenata nemaju ni za svoje tupave piramide, a kamoli da zive ljude obasipaju nepotkrijepljenim kritikama.

Jedva cekam dan, kada ce na stranicama ublehaske FNP osvanuti potjernica za nama....zbog "nepatriotskog ponasanja" i "verbalnog delikta".

Dobrodosli u novi, piramidalni komunizam teksaske provenijencije.
piramida @ 00:17 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.